04:41:00

Szybkie gotowanie ? Farfalle z pietruszkowym pesto

Witajcie Kochani, 
dzisiejszy wpis poświęcony będzie fanom makaronów i pietruszki. To idealne danie, gdy nie macie dużo czasu na przyrządzenie obiadu. Mowa o farfalle z pietruszkowym pesto. 

Składniki:



  • makaron kokardki Farfalle (może być każdy inny wedle preferencji),
  • pęczek pietruszki,
  • 5 łyżek oleju / oliwy z oliwek (użyłam oleju lnianego),
  • 1 łyżka octu balsamicznego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki pestek z dyni,
  • 2 łyżki pestek słonecznika,
  • opcjonalnie ser biały / parmezan 
  • sól, pieprz, chilli do smaku


Makaron gotujemy al-dente. Pestki z dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni. Do pojemniczka, w którym będziemy blendować składniki wkładamy natkę pietruszki, uprażone pestki, czosnek, olej i ocet. Doprawiamy do smaku.  

Całość blendujemy. 




Po ugotowaniu makaronu, mieszamy go z naszym pesto. Opcjonalnie dekorujemy białym serem bądź parmezanem. 

Smacznego ;) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Magdalaa , Blogger